3 grønne gåture i København

Tre ture du kan gå i København, når du trænger til grønne omgivelser. 

Blomstrende kirsebærtræer på Langelinie
De blomstrende kirsebærtræer på Langelinie er en fryd for øjet i foråret

At gå en tur er godt for meget. Ekstra godt er det, hvis det sker i grønne omgivelser. Her får du tre af mine yndlingssteder til en gåtur i København. Både for dig, som bor her og dig, som kommer som turist.

Kastellet og Langelinie Park

Kastellet er en favorit hele året. De græsbeklædte volde gør, at du selv i december er pakket ind i grønt. Du kan gå rundt langs voldgraven eller vandre ad stier op på selve volden. Her har du et godt blik ud over Københavns havn. Langs voldgraven er der om foråret et mylder af løgblomster. Vintergækker, erantis, krokus og narcisser står tæt. Anlægget er godt skærmet mod trafikstøj, så der er gode muligheder for at høre fuglene synge. Når de mange træer springer ud, bidrager de med mere grønt og i efteråret står de som et flammehav i forskellige orange nuancer. 

Kastellet

Kastellet og Gefionspringvandet

Den engelske kirke og Kafferiet

Har du mod på at gå lidt længere, så gå forbi Den engelske kirke og Gefionspringvandet over til Langelinie. På vejen kan du eventuelt tage en kaffepause med en af Kafferiets gode kaffer. Jeg plejer at tage min med hen til en bænk med udsigt til Kastellet. 

Langelinie Park har efter min mening to attraktioner. Udover at det er et dejligt sted at gå en tur. Den ene er, når kirsebærtræerne blomstrer om foråret. Det syn får det bedste frem i mig. Måske mærker jeg oven i købet et lille øjeblik af lykke. Den anden attraktion er om sommeren, når den lille staudehave i parken blomstrer. Hvis du elsker stemningen i en lystbådehavn, så ligger der en lille hyggelig en i forbindelse med parken.

Stauder i Langelinie Parken

Er du i god form og har mod på mere, kan du gå forbi Langelinie Pavillonen og Den lille Havfrue til Langelinie Kaj. Ude for enden kan du om sommeren belønne dig selv med en stor is. 

Botanisk Have

Botanisk Have er et andet sted, hvor jeg kommer hele året. Om vinteren oftest for at gå i Palmehuset. Resten af året nyder jeg at følge havesæsonen og se planter jeg ikke lige har i min egen have. Når jeg går tur i Botanisk Have er det en slentretur med mange stop. Dog holder jeg meget af at gå rundt i den alpine have og der går det trods alt lidt opad. Et andet sted, hvor der er lidt stigning er på stien op mod Det Astronomiske Observatorium. Den finder du i den del af haven, som ligger op mod Geologisk Museum. Oppe ved observatoriet kan du stå og kigge over mod Rosenborg Slot og Kongens Have.

Botanisk Have

Botanisk have og Rosenborg Slot

Når vejret er til det, kan du købe kaffe, is og andet godt ved kaffevognen. Der er i sæsonen opsat borde, men du kan selvfølgelig også tage kaffen med. Et af mine yndlingssteder er bænkene ved søen. Her kan du sidde under det grønne tag, som espalieret danner. Og så er der selvfølgelig Botanisk Haves butik med alt for mange fristelser.

Botanisk haves kaffevogn

Botanisk haves butik

Søndermarken og Frederiksberg Have

Søndermarken ligger tæt på, hvor jeg bor, så her går jeg meget ofte tur. Til forskel fra Frederiksberg Have, så er Søndermarken mere “vild”, men dog stadig en park. Som regel går jeg en runde. Så kan jeg også lige sige hej til nogle af dyrene i Zoologisk Have, som grænser op til parken. Hvis jeg har brug for en pause, tager jeg den ved det Norske hus. Her kan jeg sidde og kigge ud over det bakkede terræn med den lille bro over vandløbet. Får du lyst til frokost eller en kop kaffe, kan du i sæsonen nyde den i Bjælkehuset, som ligger i parken ud mod Valby Langgade.

Søndermarken

Blomstrende mirabelletræer

Løgplænen i Frederiksberg Have

Frederiksberg Have

Lige ovre på den anden side ligger Frederiksberg Have. Har du mere energi, er det oplagt at fortsætte turen der. På vejen passerer du Frederiksberg Slot og herfra har du et flot blik udover haven. Husk også lige at kaste et blik på pelikanerne i Zoologisk Have og det flotte tårn. I Frederiksberg Have er der mange ruter at vælge i mellem. Om foråret er løgplænen den store attraktion. Hejrekolonien er selvfølgelig også værd at slå et smut forbi. Ellers er det bare at nyde den fine park. Både Søndermarken og Frederiksberg Have er anlagt i engelsk stil. Om sommeren kan du lade dig ro rundt i haven. En ganske dejlig oplevelse. Lige udenfor haven ligger Cafe Funder, hvor du kan drikke kaffe og spise frokost. Om sommeren i den lille have, som ligger i forbindelse med Frederiksberg Runddel. 

For en god ordens skyld: Jeg får intet for at henvise dig til de nævnte restauranter og caféer. De ligger i området og er nævnt p.g.a. det og for deres hyggelige omgivelser. Og så holder jeg helt personligt meget af Kafferiets kaffe. Faktisk mener jeg, at den er den bedste i byen. Men det er jo bare min mening.