Skælskør emmer af kunst og kreativitet

Skælskør er kunstnernes by og det mærker man som besøgende. Kunsthåndværk og kunst præger bybilledet og der er masser at se på, røre ved og tage med hjem. Det gør byen helt unik og værd at besøge.

Købmandsgården i Skælskør er fuld af godt kunsthåndværk

Egentlig skulle jeg bare se en keramikudstilling på Guldagergaard i Skælskør, men en lukket dør og en trang til kiksekage gav turen en helt ny drejning. Den tid jeg havde sat af til udstillingen, besluttede jeg at bruge på byen i stedet for. Skælskør er en smuk gammel by og jeg havde på vejen ind spottet flere spændende forretninger. Blandt andet en kombineret butik og cafe, hvor de serverede kaffe og kiksekage. Hvem kan sige nej til kiksekage? Ikke jeg. I det øjeblik jeg åbnede døren til Salonen 4xK ændrede min dag sig fuldstændig. Det blev til et møde med en masse søde, åbne og kreative mennesker, som gav mig en introduktion til byens mange kunstneriske tiltag. Og, til mange timer i byen, som bare ikke ville slippe mig. På den gode måde. Følg med og lad dig inspirere til selv at tage en tur til Skælskør.

Algade

På hovedgaden, Algade, ligger flere spændende forretninger. Hos Fru Olsen  og hos Skælskør Rammer finder du spændende gamle sager. For portvinskendere er Skælskør Vinhandel stedet, hvor du finder et stort udvalg af årgangsportvine og andre eksklusive vine. Og, så er det i Algade, du finder et stort udvalg af kunsthåndværk – og kiksekage.

Salonen 4xK i Skælskør

Salonen 4xK i Skælskør - interiør

Salonen 4xK, Algade 26, Skælskør

Salonen 4xK er drevet af kreativitet og frivillighed. Her finder du kunst, kreative kreationer i den moderate prisklasse, god kaffe – med kiksekage – og masser af hjertevarme. Stedet er både butik og café og arrangerer også ugentlige events, som dækker alt fra punkens historie til gøgl og kunstnersamtaler. I baglokalet er der kreativt værksted. Jeg kunne ikke stå for kombinationen af vintagekjoler og Lise Pilmanns enkle smykker, så nu har jeg endnu en mormorkjole, men denne gang med matchende øreringe. På den måde nåede jeg hele vejen rundt om de fire K´er i Salonens navn: kunst, kjoler,kaffe og kiksekage.

Købmandsgården, Algade 11, Skælskør

Siden 1996 har Købmandsgården været galleri og butik for kunsthåndværk. Stedet er et skatkammer af dansk og udenlandsk kunsthåndværk indenfor glas, keramik, smykker og tekstil. Både unika og brugskunst. Og, det er helt fint bare at kigge – og nyde. 

Købmandsgården i Skælskør

Købmandsgården i Skælskør

Kunst og kunsthåndværk andre steder i byen

Bevæger man sig lidt væk fra hovedgaden kommer man ned i Strandgade. Her ligger Keramikmakkerne, keramikerne Cecilie Dige og Gitte Nurups butik og værksted med mange fine ting. Det er også her du finder udstillingsstedet Magasinet. Lige nu viser Skælskør Kunstforening udstillingen Aftryk med de tre kunstnere Dorthe Steenbuch Krabbe, Caroline Krabbe og Luise Haugen (indtil 9.september). 

Går man henover den lille bro nede ved havnen og fortsætter op ad Vestergade, kommer man til Gammeltorv med det gamle rådhus og kirken. Her ligger en væsentlig drivkraft for udviklingen af Skælskør som kunstnernes by. Nemlig kunstnerlavet KIT. I baggården har keramikeren Gerda Østergaard værksted og på hjørnet af Vestergade og Gammeltorv ligger galleri og butik Bruuns Hjørne, hvor keramikerne Lene Hansen og Nelly Gaskin holder til. I baggården afholder de forskellige arrangementer. Gerne med musik og mad og altid med keramik. Som for eksempel en aften med bluegrass på scenen og fish & chips på tallerkenen. Den tallerken som selvfølgelig er inkluderet i prisen og som man tager med hjem.

Mad og drikke

Frokosten havde jeg selv med, men fik anbefalet Kok 25 i Strandgade, Madkassen i Algade og Kobækcaféen, som dog ligger lidt udenfor Skælskør centrum. Nemlig ved Kobæk Strand. Eftermiddagskaffen anbefaler jeg, at du tager på Salonen 4xK. Kaffen kommer fra det lokale mikroristeri Kaffelund og så er der jo den der kiksekage….

1 Kommentar on “Skælskør emmer af kunst og kreativitet

  1. Jamen så er det Skælskør, vi skal på miniferie til ved næstkommende lejlighed!

    Tusind tak for dine fine reportager og beskrivelser.

    Venlig hilsen
    Trine

Comments are closed.