Dæk et påskebord med fugletema

Påske er lig med forår og fuglefløjt og her er fuglene fløjet ind på påskebordet. Årets påskebord er nemlig dækket med fugle som det gennemgående tema. 

Dæk et påskebord med fugletema

Dæk et påskebord med fugle af retrotapet

Midt på dette års påskebord står en vase med fugle lavet af karton og retrotapet. Påskepynt med retrotapet har jeg lavet en del af i år og altså også til påskebordet. Fuglene hænger på en buket af spireagrene, som har lige den lethed og elegance, som jeg godt kan lide. I år er det nemt at tage udsprungne forårsgrene ind, da påsken falder så sent. Andre år må man være lidt mere forudseende og tage dem ind i god tid. 

Dæk et påskebord med betonæg og narcisser

Årets påskeæg er hjemmelavede betonæg. De er ikke helt så svære at lave, som man umiddelbart tror. Jeg bruger beton, som man bare rører op med vand. Husk gummihandsker og gerne sikkerhedsbriller. Formen er almindelige æg, som jeg laver et halvstort hul i foroven. Herefter tømmer jeg ægget for blomme og hvide, skyller det og sætter det i en æggebakke. Så fylder jeg det med beton helt til kanten og lidt til. Betonen falder lidt sammen, så det er vigtigt for formen, at der er rigeligt af den. Jeg banker også æggebakken let ned i bordet et par gange for at fordele betonen. Efter 2-3 dage piller jeg ægget og så er betonægget næsten klar. For at det ikke skal smitte alt for meget af, giver jeg det en gang almindelig madolie til sidst. 

Sammen med årets betonæg står sidste års plantefarvede påskeæg. Jeg har sat æggene i lidt forskelligt for at give påskebordet liv og med vilje ikke pudset sølvtøjet. Det passer godt til det rustikke og giver en god kontrast til de meget feminine narcisser. Ind i mellem er det også godt at sende et signal om, at alt ikke skal være perfekt. Både til sig selv og andre.

Dæk et påskebord med fugle som tema

Egentlig er jeg mest til stofservietter, men ind i mellem sker det, at jeg bruger en papirserviet. For at gøre den lidt mere festlig har jeg til årets påskebord lagt den i en stoflomme med en broderet fugl. Lommen har jeg lavet af en klokkestreng, jeg fandt i en genbrugsbutik. En eller anden meget dygtig person har broderet fugle hele vejen ned ad klokkestrengen og monteret med et stykke stof på bagsiden. Så det eneste jeg har gjort er at klippe klokkestrengen i lige store stykker og sy hvert stykke sammen forneden, så det danner en lomme. Desuden har jeg syet en kant foroven. 

Dette indlæg er det sidste i årets påsketema sammen med Ina fra Anna´s Plads. Tre udfordringer har vi givet hinanden: lav et påskeris, påskedekorationer til haven og altså dæk et påskebord. Du kan se Ina´s bord ovre på Anna´s Plads. 

1 Kommentar on “Dæk et påskebord med fugletema

Comments are closed.