Påskeris med blomster og æg

Påskeris skaber en fin buket til  påsken. Tag forårsgrene ind i god tid, så de blomstrer til påske og pynt med disse nemme påskeæg af uldgarn. 

Påskeris af forsythia med påskeæg af gråt uldgarn

Pyntede forårsgrene hører påsken til. Sidste år pyntede jeg vores påskeris med forårsglade rosetter. I år har jeg lavet påskeæg af de rester, der blev tilbage af uldgarnet efter, at jeg havde lavet påskelam. Påskeæggene er i virkeligheden bare bittesmå garnnøgler, som jeg har viklet så aflange som muligt. Herefter har jeg dyppet dem i sæbevand (lunt vand med sæbespåner). For at få dem til at hænge sammen har jeg gnedet let på dem og så har jeg trykket dem i form. Det giver dem et fast udseende med struktur. Supernemt og hurtigt at lave.

I år er det nemt at få grenene til at blomstre i påsken, da den ligger så sent, men andre år er det blot et spørgsmål om at tage grenene ind i god tid før påske. Det giver nemlig noget helt særligt til ens påskeris, når det samtidig står i blomst. Helt oplagt er det at tage forsythiagrene ind. Den gule farve er en klassisk påskefarve, som de grå påskeæg af uld dæmper, så den er mindre markant. 

Påskeris af mirabellegrene med sorte og hvide påskeæg

Påskeris af mirabellegrene med sorte og hvide påskeæg

Hvis du slet ikke er til gult, så er mirabellegrene et alternativ. Med påskeæg af hvidt og sort uldgarn er det stadig et påskeris med masser af forår, men helt afdæmpet.

Andre hvide grene du kan tage ind er for eksempel hvidtjørn, blomme, kirsebær, æble og pære

Du kan også tage gæslinger ind og lave pastelgule påskeæg. I den lyserøde skala finder du japansk kirsebær, som ser godt ud med påskeæg i pastelfarver. Og, så er der selvfølgelig alle de grønne grene. Gå efter de blade du kan lide. Jeg har lavet et meget enkelt påskeris med to solbærgrene og fugle, som du kan se i indlægget påskepynt med retrotapet. På påskebordet sætter jeg spireagrene, som har de fineste små grønne blade. På en grøn baggrund ser de fleste farver godt ud. Det er kun et spørgsmål om du er til det afdæmpede med en enkelt farve eller til et festfyrværkeri af farver.

Nu er det tid til at gå over til Anna´s Plads og se hendes påskeris. Jeg er spændt. Vil du med? Så klik HER

1 Kommentar on “Påskeris med blomster og æg

  1. De er meget fine og passer så perfekt til moderne hjem hvor der ikke er så meget skrammel (som hos mig)….. altså det var ment som en ros, hvis du skulle være i tvivl.
    Så hyggeligt at se jeres påskeideer

Comments are closed.