Alternative krukker i haven med genbrug og patina

Krukker i haven behøver ikke at være de nyeste og dyreste. Med lidt fantasi kan du få de fineste alternative krukker ved genbrug og med loppefund. 

Alternative krukker af konservesdåser

April er en troløs og utålmodig måned. Vi vil så gerne i haven, men det er ofte vådt og koldt. Så vi vender os mod krukkerne. Får pottemuld under neglene. Farver og liv ind i haven, ved indgangen og på terrassen. Vi vælger blomster som tåler et kys af fader frost for at være på den sikre side. Nogen af os leder efter alternative krukker. De er ofte venligere ved pengepungen og miljøet samtidig med, at de giver haven et individuelt præg. Kigger jeg på statistikken fra sidste år, så har en del ledt efter ideer til alternative krukker her på siden. Ikke så mærkeligt for der er gået lidt sport i at finde alternativer til de almindelige krukker. Her får du top 5 over indlæg med alternative krukker i 2016. Tryk på titlen for at komme til indlægget.

5 kreative ideer til genbrug af konservesdåser

Det absolut mest læste indlæg i hele 2016. Her får du ideer til at genbruge dine konservesdåser. Både til planter, fugle og lys. Og, en smule statistik om genbrug, som i hvert fald fik mig til at være mere opmærksom på, hvad jeg gør ved mine brugte konservesdåser. 

Krukker med patina fra Asien

Indlægget stikker lidt ud fra de andre på hitlisten og så alligevel ikke. Krukkerne fra Vietnam, Laos og Cambodia har lige det patinerede look, som får dem til at falde sammen med de mere alternative krukker. Derfor er det egentlig ikke så mærkeligt, at det er på top 5 over de meste læste indlæg i 2016. 

Alternative krukker af keramiklamper

6 alternative krukker til haven

På top 5 listen ligger dette indlæg tre forårsmåneder i træk. 6 ideer du kan tage med dig, når du kører rundt til forårets loppemarkeder . Sæt kreativiteten i sving og kig i alle hjørner og kroge. Måske finder du en keramiklampe, som du nemt kan vende på hovedet. Eller noget helt andet, som ikke umiddelbart er en krukke, men nemt kan blive det. I indlægget får du inspiration, som måske kan sætte dig i gang.

Tag på Sofiero og bliv inspireret

Inspiration er der også meget af i sidste års udstilling på Sofiero. Både til at bruge loppefund og naturens materialer, når krukkerne gerne må variere. Udstillingen var sat op af Annika Christensen (Svensk havefotograf kendt for bloggen Naturliga ting og de månedlige tips i Alt om Have) samt de to kvinder bag Trip2garden, Marie Emilsson og Viktoria Johansson. Opstillingen herunder er af Annika Christensen. Indlægget er nr.2 på april måneds top 5 sidste år. 

Alternative krukker af Annika Christensen.

Pift urtepotterne op

Som rosinen i pølseenden kommer et af de mest læste indlæg fra juni sidste år. Her får du tips til at pifte plastikurtepotterne op og et lille kneb, som kan give keramikkrukker fra loppemarkedet et mere nutidigt præg. 


Igennem 2017 vil jeg med jævne mellemrum tage udgangspunkt i de mest læste blogindlæg fra den pågældende periode i  2016. En slags status, men forhåbentlig også en inspiration til sæsonen. Dette er det femte indlæg i serien.